

## Program for Ms. Charlene Ruto's Visit to UoN

Date: Monday, March 17, 2025

**Venues:** University of Nairobi, Upper Kabete Campus & KATIC

**Theme:** Youth Opportunities in Post-Harvest Management, Food Processing, Value Addition, and Agricultural Technologies

Time	Duration	Activity	Details
10:30 AM - 10:40 AM	10 mins	Courtesy Visit to the Dean	Brief meeting with the Dean of the Faculty of Agriculture to welcome Ms. Ruto. Venue: Dean's Office, UoN Upper Kabete Campus.
10:40 AM - 10:45 AM	5 mins	Transition to Post-Harvest Facilities	Move from Dean's Office to the Post-Harvest Management Facilities at the field station.
10:45 AM - 11:15 AM	30 mins	Tour of Post-Harvest Management Facilities	Guided tour by Prof. Jane Ambuko of evaporative coolers, cold storages, and farm produce aggregation/distribution center.
11:15 AM - 11:20 AM	5 mins	Transition to Food Processing Hub	Move to the Food Processing Hub and Pilot Plant
11:20 AM - 11:50 AM	30 mins	Tour of Food Processing Hub	Visit solar tunnel dryers, vegetable/fruit value addition units (juices, wines), and milk processing plant.
11:50 AM - 11:55 AM	5 mins	Transition to Boardroom	Move to the Faculty Boardroom for the roundtable discussion.
11:55 AM - 12:35 PM	40 mins	Roundtable Discussion (with refreshments served)	Led by Prof. Jane Ambuko. Topics: Youth opportunities, training programs, SMACHS collaboration, and partnerships (e.g., CAVS, MRM). Expert guidance and assistance in Establishing the AGC Centre of Excellence



12:35 PM - 12:40 PM	5 mins	Transition to KATIC	Travel from UoN Upper Kabete Campus to KATIC (assumed nearby; adjust if travel time exceeds 5 mins).
12:40 PM - 1:05 PM	25 mins	Meeting with Dr. Bimal at KATIC	Discussion on agricultural technology innovations and potential SMACHS collaboration with KATIC initiatives.
1:05 PM	_	Departure	Ms. Charlene departs from KATIC.

